Strijd der giganten: de Galaxy S5 en de Galaxy Alpha

Het wordt ons niet makkelijk gemaakt. Steeds opnieuw weten grote merken als Apple en Samsung ons te verbazen én te verrassen met nog een mooier, beter en hipper toestel dan het vorige. En Samsung maakt het nu wel heel bont door twee nieuwe top-toestellen kort na elkaar uit te brengen: de Galaxy S5 en de Galaxy Alpha. We zouden er haast keuzestress van krijgen!

Weet jij ook niet welke van deze twee smartphones het beste bij jouw stijl en jouw eisen en wensen past? Wij zetten de belangrijkste verschillen en overeenkomsten voor je op een rijtje!

vergelijking-samsung-galaxy-alpha-versus-galaxy-s5

Techniek vs. design

Simpel gezegd komt het erop neer, dat de Galaxy S5 het neusje van de zalm is op technisch gebied, maar wel verpakt zit in een enigszins duf jasje. Wat dan wel weer tot een half uur lang waterdicht is tot één meter diepte. Handig, voor als we weer eens onze smartphone in de WC laten vallen…

De Galaxy Alpha draait de rollen precies om. Dit is het ultra hippe toestel waar zelfs Doutzen Kroes mee gezien wil worden. De design outfit met de in het oog springende metalen band is het verpakkingsmateriaal van een telefoon die technisch gezien van mindere kwaliteit is dan de S5.

galaxyalphabanner

De vraag is dan ook: ga je voor design of voor de absolute technische topklasse? Daarvoor moet je eerst weten wat al die technische snufjes dan precies inhouden. Een telefoon met een waardeloze camera, zonder 4G verbinding en een krakkemikkig keypad kan er nog zo mooi uitzien, maar dan wil je hem toch echt niet hebben!

Moderne snufjes

Een ander verschil dat meteen opvalt, is het verschil in grote. De S5 is iets groter, dikker en zwaarder dan de Alpha en heeft dan ook een groter en scherper beeldscherm. Gelukkig zijn beide toestellen uitgerust met een revolutionaire beeldschermtechniek, waarbij de kleurweergave op de Alpha die van de S5 zelfs nog evenaart.

Natuurlijk wil je ook foto’s kunnen maken met je nieuwe Samsung smartphone. De Galaxy S5 beschikt over een 16 megapixel camera, terwijl de Galaxy Alpha het moet doen met een resolutie van ‘slechts’ 12 megapixel. Merk je dat? Waarschijnlijk niet, tenzij je als professioneel fotograaf aan de slag wil en je mobieltje daarbij gebruikt.

maxresdefault

Al die foto’s die je maakt, moeten uiteraard ook ergens opgeslagen worden. De Alpha heeft met 32 GB beduidend meer opslagcapaciteit dan de S5, die standaard is uitgerust is met 16 GB. De S5 heeft echter wel de mogelijkheid om dit geheugen nog uit te breiden met een microSD kaartje en dat is weer hetgeen wat juist bij de Alpha ontbreekt. Wil je meer weten over de specificaties van beide toestellen klik je hier voor specificaties van de S5 of hier voor specificaties van de Alpha.

Overeenkomsten

Het is natuurlijk ook interessant om te weten of er ook overeenkomsten tussen de twee toestellen zijn. En jazeker, die zijn er! Beide zijn voorzien van Samsungs nieuwste TouchWiz interface. Ook beschikt de Alpha net als zijn oudere broer over een hartslagmonitor, een vingerscanner, een ultra power saving stand en de superhandige download booster functie waarmee je sneller grote bestanden kunt downloaden.

Beide toestellen zijn even snel en beschikken dus over nagenoeg dezelfde features. Qua gebruik maakt het dus eigenlijk niet uit welke je kiest. Laat je je ‘inner geek’ spreken en kies je voor de Galaxy S5? Of ben je toch gevoeliger voor stijl en design? Dan wordt de Galaxy Alpha jouw nieuwe toestel!

Lastig allemaal he? Hier een filmpje, misschien helpt dat een beetje ;-) .