Granny hair is dé nieuwe haartrend

De trend hangt al een paar jaar in de lucht maar zet nu echt door: grijs haar. De kleur wordt niet meer verbonden aan ouder worden of oud zijn maar is nu gewoon chique en hip. Steeds meer vrouwen kiezen deze zomer voor een grijze coupe. Tieners verven zelfs hun haar grijs, jarenlang voordat de eerste grijze haren zich aandienen. Oma’s haarkleur ‘granny hair’ is een hype!

Grijs haar is een van de meest trendy haarkleuren op dit moment. De kleur is helemaal glamour deze zomer. Bij jonge meisjes staat een grijze haarkleur cool vanwege het contrast. En voor de iets oudere vrouwen betekent de nieuwe haarmodekleur een regelrechte bevrijding. Je hoef je uitgroei niet meer doorlopend aan te pakken en de eerste grijze haren hoef je niet meer paniekerig uit je hoofd  te trekken. Dus laat de blonde, bruine en rode haarverf voor wat het is en wees trots op je grijze lokken die al of niet uit een potje komen. Het is trendy!  Sommige vrouwen vinden grijs haar zelfs een feministisch statement, iets zoals ‘baas op je eigen hoofd’.

Hashtag #grannyhair

Fashionista’s, instagrammers en celebrities experimenteren massaal met grijze kleuren haar in alle nuances en showen hun nieuwe aanwinsten onder de hashtag #grannyhair, zo meldde DailyMail eerder deze maand. Toch is het grijs in de modewereld niet nieuw. De trend is ontstaan waar de meeste trends ontstaan: op de catwalk. De kracht van grijs haar is daar al veel langer bekend. Jean Paul Gaultier stuurde in 2011 zijn mannequins al met grijze pruiken de catwalk op. De kleurnuances die toen in zijn show te zien waren, zien we nog steeds en zijn ook nog erg actueel.

granny hair

50 shades of grey

Grijs haar is voor iedere leeftijd hot en er zijn absoluut wel fifty shades of grey. Lichtgrijs, zilvergrijs, platinagrijs, grijsblond en donkergrijs om maar iets te noemen. Niet iedere grijze kleur past bij elke persoonlijkheid of huidskleur, je moet de kleur zorgvuldig afstemmen. En is je eigen grijze kleur een beetje gelig, vraag dan aan de kapper om je grijskleur wat te verdiepen of te verfraaien en er een mooie edgy look aan te geven. Misschien is wassen met een zilvershampoo al voldoende om nét een mooiere tint aan je grijze haar te geven. Grijs haar kun je ook mooi combineren met pastelkleuren, groen en paars. En warm kastanjebruin in combinatie met grijs is ook erg opvallend en chic. Of laat een paar grijze highlights zetten.

Lob lengte

Niet alleen is granny hair een trend deze zomer, ook is een lob kapsel hot. Fijn is dat je aan allebei de trends in één keer mee kunt doen. Een lob is namelijk een iets langere bob, die op één lengte is geknipt of in lange lagen. Een ‘lob’ is lekker snel droog en zit altijd fantastisch. Echt een ideaal zomerkapsel.

granny hair-lob kapsel