Alexander Wang x H&M

Hou je hart vast, Alexander Wang is de nieuwe guest designer voor H&M! Na een onthullende Instagram post van de Amerikaanse designer, kondigde H&M onlangs de samenwerking aan tijdens het Coachella Music Festival in het Amerikaanse Palm Springs.

Dit filmpje verscheen plotseling op Alexander Wang’s Instagram

11 juni? 6 november? Gelukkig werd snel verkondigd dat de collectie vanaf 6 november in ongeveer 250 winkels en online te koop zal zijn. Alexander Wang zal zowel kleding als accessoires voor zowel mannen als vrouwen gaan ontwerpen voor H&M. Zelf zegt de ontwerper over de samenwerking: “Ik voel me bevoorrecht deel uit te maken van H&M’s designersamenwerkingen. Het team van H&M staat heel erg open voor het verleggen van grenzen en het ontwikkelen van een platform voor creativiteit, wat de samenwerking spannend en leuk maakt. Dankzij deze samenwerking kan nu een breder publiek kennismaken met het Alexander Wang-merk en de Alexander Wang-lifestyle”.

Alexander Wang's collectie voor lent / zomer 2014

Alexander Wang’s collectie voor lente / zomer 2014

Alexander Wang staat bekend om zijn M.O.D.-look, oftewel Model Of Duty. Hij maakt naar eigen zeggen “clothes that girls want to wear” en is sinds 2012 ook creative director voor het modehuis Balenciaga.

“Anyone can get all dressed up and glamourous, but it is how people dress in their off days, that is the most intriguing.” - Alexander Wang

De kleding van Alexander Wang is nonchalant en tegelijkertijd chique. Zijn kleding is uitermate draagbaar en te combineren in ieders persoonlijke stijl. Dit is een reden waarom Alexander Wang waarschijnlijk zo populair is onder zowel mannen als vrouwen. Het merk is sinds zijn lancering in 2007 één groot succes en wij weten het dus wel: sparen tot november!