5 tips om je haar winterproof te maken

In de winter lijkt het wel alsof je niets met je haar kunt beginnen. Wat je ook probeert, je krijgt het niet in het gewenste model. Door het koude weer buiten en de warme, droge lucht binnen zorgen hebben effect op je haar. Je haar kan heel droog worden of het is slap, futloos of statisch. Deze tips helpen je je kapsel ook in de winter in model te houden.

1.    Niet te vaak wassen

Als je je haar maar 2-3 keer in de week wast, helpt dit tegen uitdroging. De kou droogt niet alleen je haar, maar ook je hoofdhuid eerder uit. Als je het toch vaker wilt wassen, gebruik dan een droogshampoo of babypoeder.

shutterstock_33862195

2.    Gebruik conditioner

Gebruik altijd een conditioner na het wassen. Het voedt je haar en helpt tegen uitdroging en statisch haar. Spoel uit met koud water zodat de haarschubben sluiten en het vocht in je haar blijft zitten.

3.    Voorzichtig met föhn, krul- of stijltang

Zeker in de winter zorgt dit voor extra uitdroging. Is het toch een must? Gebruik dan een speciale heatingspray ter bescherming van de hitte.

embedded_using_a_flat_iron

4.    Zet een muts op

Een muts of hoed beschermt je haar tegen de weersomstandigheden. Het liefst een van katoen. Acryl kan weer voor statisch haar zorgen. Gebruik een volumeshampoo en toupeer je haar van te voren. Zo voorkom je dat je haar plat is als je je muts of hoed afzet.

5.    Altijd met droog haar na buiten

Als je met nat haar naar buiten gaat en het vriest, kan je haar sneller beschadigen en afbreken.